Witaj na XTZclub.pl!
Aby pisać posty musisz być zalogowany, a więc uprzednio należy się zarejestrować. Z obsługą forum możesz zapoznać się w FAQ. No i baw się dobrze
Oj byś się zdziwił jak rama może się wygiąć przy szlifie
sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Witam, ja właśnie biorę się powoli za robienie stelaży pod kufry alu i sakwy. Zorbie aluminiowe i metalowe (zobaczymy czy duża różnica w wadze) i spawam TIG-iem. Jak już skończę to wrzucę gotowy projekt i ew. jak ktoś nie ma jak zrobić to mógłbym zrobić za rozsądne pieniądze. Ale puki co muszę zrobić prototyp hehe
Dokładnie jak powyżej, tylko polecić! I to w rozsądnej cenie.
sigpic
"Cieszył się wędrówką do nieznanych miejsc, oglądaniem nieznanych rzek, a trudy wynagradzała mu pasja poznania"
"Dystans do świata jest właściwy, gdy do jednego wora nawalimy ziarno wyrozumiałości, optymizmu łyżkę, tolerancji z umiarem, wiedzy mędrców szklaneczkę i wina antołek by jak będą dokuczać pierdolnąć głośnym NIE."
Kto chce mieć naprawde dobre gmole albo stelaże do super tenere niech dzwoni pod ten numer 694 361 777 i dowie się więcej.Kolega jeździ od lat na ST opracował i wykonał w kilku a może kilkunastu egzemplarzach gmole do XTZ,nie udziela się na żadnych forach motocyklowych ale jakiś czas temu jego gmole były wystawione na allegro.Widziałem te gmole na żywo i powiem że tak przemyślanej i mocnej konstrukcji do XTZ jeszcze nie widziałem.Stelaże też wykonuje,jeżdżą w kilku motocyklach kolegów i są proste i mocne,jeszcze żadnemu z nich się nic nie urwało.Może ktoś powiedzieć że reklamuje kolege i ma racje ale jakby kolega robił byle co to bym go nie polecał,kto chce mieć dobre gmole czy stelaże niech dzwoni do wykonawcy.
Nie masz numeru na główce ramy lub metalowej tabliczki w okolicach główki?
To niestety nie wystarcza. Ostatnio byłem na badaniu i okazało się, że nie mam tabliczki znamionowej. Numer ramy i silnika nie wystarczył. Przepisy są w tej kwestii bardzo precyzyjne.
Co się wtedy robi?
Panowie wydali mi zaświadczenie, że motór sprawny technicznie, ale brakuje tabliczki.
Z tym zaświadczeniem i z dowodem rejestracyjnym udałem się do starostwa.
Tam wydali mi decyzję o zrobieniu duplikatu tabliczki.
Z tą decyzją z powrotem na stację.
Panowie duplikat zrobili (naklejka na ramie) i wbili badanie do dowodu.
Szymek1960 następnym razem przed jazdą na "badanie" ściąg gmole i problem się rozwiąże teoretycznie. Żartowałem . Szczerze mówiąc to takich naklejek w ST widziałem całe 3 sztuki. Jeśli to jest faktycznie naklejka to odklej ją z kołyski, a przyklej w innym miejscu na ramie na jakimś "mintoqrze" i będzie dożywotnio problem rozwiązany.
Dorabiam Gmole, Stopki Centralne, Stelaże, Kufry Aluminiowe tel 661271442
Panowie dostałem informację że są problemy przy montażu produktów ode mnie. Tak sobie czytałem odpowiedzi w tym wątku i faktycznie można zrozumnieć, że to chodzi o moje towary. Muszę założyć nowy post o gmolach, stopkach i stelażach i tam będziemy pisać o "plusach dodatnich" i "plusach ujemnych". Wszystkie sugestie będą mile widziane ponieważ pozwoli to wyeliminować problem w kolejnych sztukach. Paweł
Dorabiam Gmole, Stopki Centralne, Stelaże, Kufry Aluminiowe tel 661271442
Komentarz